Satureja.eu
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

 

Het copyright ligt bij Gabriela Stark, www.satureja.eu

KopiŽren en commerciŽel gebruik is niet toegestaan!   
Misbruik wordt gerechtelijk vervolgd. Niet commerciŽel gebruik van deze website (ook gedeelten ervan) is alleen toegestaan met bronvermelding :
Copyright Gabriela Stark, www.satureja.eu
en vertaling, Olga Hulzink-Boshuizen, www.kamille-en-co.nl
en het plaatsen van de link naar de homepage!    

 

Tonka extract - etherische olie en gebruik     (Tonka)

Botanische naam    
Dipteryx odorata
Familie                          
Leguminosae - Vlinderbloemigen
Geurprofiel                     
warm, teder, zoet, balsamachtig, met een amandelnoot
Noot                             
Basisnoot
Element                      
Aarde/vuur

Inhoudstoffen

50 % Coumarine en andere.

Winningmethode

Extractie met brandewijn uit de gemalen bonen. De etherische olie wordt in 80% wijngeest opgelost.

Over de rookplant tonkabonen kunt in de encyclopydie der rookplanten lezen.

Geurthema

Tonka is de geur die verlangend naar de sterren laat reiken. De boon met het fijne en warme amandelaroma komt uit het land van het jachtluipaard. Eigenlijk zijn het de zaden van de tonkaboom. Haar exotische en zinnelijke geur laat ons van onze erotische frustraties bevrijden en helpt ons zinnen weer wakker te schudden. Zo laat ze ons in de zinnelijkheid onderdompelen. Maar ze kan nog meer, want tonka wekt het gevoel van vertrouwdheid, geborgenheid en zekerheid. In veel moeilijke situaties geeft ze ons het oervertrouwen in ons terug.

Gebruik van de etherische olie Tonka

Lichamelijke werking

De hoofdinhoudstoffen van tonka zijn de coumarines. Het is de enige etherische olie die hoofdzakelijk uit coumarines bestaat. Ze zijn erg huidvriendelijk, psychisch en lichamelijk ontspannend, geven de ziel evenwicht terug en laat dromen toe.

Dankzij haar pijnverminderende, verwarmende en ontkrampende eigenschappen is ze een heel mooie toevoeging in mengsels tegen spierkramp- en spanningen.

In erotische mengsels ontvouwt tonkaextract  afrodisiacische en zinnelijke eigenschappen. Een exotische, warme geur die euforiseert, de fantasie bevleugelt en opent voor elkaar. Speciaal met andere geuren, zoals jasmijn, champaca, ylang ylang en kardamom ontstaan heel betoverende geurcreaties.  

Psychische werking

Tonka kan de serotinineproductie stimuleren. Dit zijn chemische boodschappers (neurotransmitters) die rustgevend zijn, ontspannen en harmoniseren. Wordt er niet genoeg serotinine aangemaakt, dan zijn de gevolgen: nervositeit, innerlijke onrust, nerveuze maag- en darmklachten of slapeloosheid.

Ze is een wonderbaarlijke knuffelgeur, die onze geprikkelde zenuwen tot rust brengt, kalmeert en hoopvol stemt. Daarbij laat ze ons in gestreste en hectische tijden beheerst zijn, zodat men de nodige afstand kan nemen tot de sleur van de werkvloer en weer openen voor tederheid, zodat men zichzelf en partner weer verwennen kan.

In situaties die door angst en woede beheerst worden, kan ze de emoties afzwakken. Daarbij verdrijft tonka ook negatieve gedachten en ontspant onze zenuwen. Zo maakt ze ruimte voor nieuwe creatieve ideeŽn, gedachten en gevoelens, waaruit we nieuwe oplossingen voor problemen putten kunnen.  

Gevoelige zielen schenkt ze warmte en geborgenheid, zodat ze zich beschut en omhult kunnen voelen. Ze trekt zacht uit psychische diepten en laat hypergevoelige mensen kalmeren. Zo kunnen zorgen en angsten losgelaten worden.

Spirituele werking

Ter ondersteuning van droomreizen, reiki, meditaties en energetische oefeningen kan men tonka heel goed inzetten. Haar warmte en fijne geur voert ons naar ons zielsleven, laat ons onze innerlijke vrijheid gewaarworden en geeft ruimte voor de zinnenlijke beleving. Daarbij laat ze tot herkenning komen en onze eigen wijsheden vinden. 

Aromaoliemengsel ter welbevinden 

Geurlampje

Mengt zich goed met exotische bloemen-, hout- en harsnoten.

Panter

2 druppels grapefruit (Citrus paradisi)
1 druppels korianderzaad (Coriandrum sativum)
1 druppel jasmijn (Jasminum grandiflorum)
1 druppel tonkaextract (Dipteryx odorata)

Baden

Kolibri

2 druppels limoen (Citrus medica)
1 druppel kardamom (Elettaria cardamomum)
1 druppel champaca absolue (Michelia champaca)
1 druppel tonkaextract (Dipteryx odorata)
in Ĺ beker room en aan het badwater toevoegen.

Lichaams- en massageolie

Venusschelp

1 druppel korianderzaad (Coriandrum sativum)
1 druppel Bulgaarse roos (Rosa damascena)
1 druppel kruidnagel (Syzygium aromaticum)
1 druppel cacao extract (Theobroma cacao)
1 druppel tonka extract (Dipteryx odorata)
in 50 ml Jojobaolie

Aromakeuken

Tonka mengt goed met alle kruiden- en citrusoliŽn en past bijzonder goed bij gebak, taart, desserts, natuurlijk voor kerstnachtbaksels en kerststollen.
Om de smaak te verfijnen doet men 1 druppel tonkaolie in room (of zure room , olijf- of zonnebloemolie) vermeng dit en doe het gerecht. Heel voorzichtig doseren!

ZurŁck zu etherische oliŽn

Alraunelinie

Tonkaextract-Olie kopen in Satureja-Shop

Tonkaextrakt 10 % 5 ml

Tonkaextrakt 20 % 5 ml

Tonkabohnen 15 StŁck

 

[Satureja.eu] [Etherische oliŽn] [aromarecepte] [Impressum]