Satureja.eu
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

 

Het copyright ligt bij Gabriela Stark, www.satureja.eu

KopiŽren en commerciŽel gebruik is niet toegestaan!   
Misbruik wordt gerechtelijk vervolgd. Niet commerciŽel gebruik van deze website (ook gedeelten ervan) is alleen toegestaan met bronvermelding :
Copyright Gabriela Stark, www.satureja.eu
en vertaling, Olga Hulzink-Boshuizen, www.kamille-en-co.nl
en het plaatsen van de link naar de homepage!        

 

Frangipani - etherische olie en gebruik        (Frangipani)

Botanische naam
Plumeria acutifolia Poir      

De Frangipani, Plumeria acutifolia, een tot 4 meter hoge boom behoort tot de Apocynaceae. Het is ťťn van de moiste en welriekendste tropische bomen. Hoewei nu verbreid in het gehele tropische gebied stamt de boom oorspronkelijk uit Midden-Amerika en het Caribische gebied. Uit de blomen worden de beroemde bloemenslingers gebonden die de touristen op Hawaii aangebonden krijgen. Kamaha’o Melia noemen de Hawaianer de Frangipanibloesem. In de boedistische kultuur zijn de bloemen een symbool voor onsterfelijkheid en worden ze aan de goden geofferd. Hier is de boom heilig en als tempel- of pagodenboom bekend. Over het ontstaan van de naam ontstaat veel onzekerheid. Sommigen nemen aan dat de naam afkomstig is van de beroemde Italiaanse parfumeur Frangipani uit de 12e eeuw is, die de toenmalige wereld betoverde met zijn gelijknamige Parfum. Of werden de bloesem en boom naar de botanicus Mercutio Frangipani uit het einde van de 15e eeuw genoemd? Zeker is dat de plant bij bloemenvrienden en die olie in die parfumindustrie zeer geliefd is.

De etherische olie (Absolue) wordt gewonnen door hexanextractie van de bloemen en bevat veel phenylesters die zeer ontspannend en huidverzorgend werken. Gezien de zware exotische geur is de toevoeging van 1 druppel aan mengsels voldoende.

Frangipani es een afrodisiacum en harmonieert heel goed met de andere Indische liefdesgeuren zoals Sandelhout, Champaca, Jasmijn en Patchouli.

Frangipani geeft aan huidverzorgingsproducten een vleugie exclusiviteit. Daarbij is Frangipani sterk regenererend, kan bij ieder hzidtype de groei van nieuw weefsel bevorderen en irritaties verminderen.

De olie kan de encephalineproductie bevorderen, deze neutransmitter zorgt voor een goed humeur en vermindert pijnen. De geur stimuleert de creativiteit en is behulpzaam bij moeilijke karweitjes. Het is ook een zinnelijke geur die spanningen afbouwt en daarom bijzonder geschikt is voor workaholics die geen tijd nemen om te opspannen. De geur geeft een exotisch tintje aan de alledaagse sleur.

Frangipani is het symbool voor de eeuwigheid, onsterfelijheid en wedergeboorte. Zijn weldoende geur weerspiegelt de spitituele wereld in al zijn facetten.

Aromamengsels voor het welbevinden

Verdampen

In de verdamper combineren met bloemen-, hout-, en harsoliŽn.

Stundenblume

2 druppel Pompelmoes (Citrus paradisi)
1 druppel Frangipani Absolue (Plumeria acutifolia Poir)
1 druppel Koriander (Coriandrum sativum)
1 druppel BenzoŽ  (Styrax tonkinensis)

Angel Kiss

2 druppels Sinaasappel (Citrus sinensis)
1 druppel Frangipani Absolue (Plumeria acutifolia Poir)
1 druppel LinaloŽ (Bursera delpechiana)
1 druppel Amyris (Amyris balsamifera)
toevoegen aan een klein beetje melk of honing. Dit mengsel toevoegen aan een warm bad.

Frangipani

2 druppels Pompelmoes (Citrus paradisi)
1 druppel Champaca Absolue (Michelia alba)
1 druppel Frangipani Absolue (Plumeria acutifolia Poir)
1 druppel Kardamom (Elettaria cardamomum)
2 druppels Sandelhout (Santalum album)
toe aan 50 ml Jojoba olie

 

ZurŁck zu etherische oliŽn

Alraunelinie

Frangipani olie kopen in Satureja-Shop

Frangipani Absolue 20 % 5 ml

Frangipani Absolue 80 % 1 ml

 

[Satureja.eu] [Etherische oliŽn] [aromarecepte] [Impressum]